Onze labels

3 sterren classificatie vakantiewoning.jpg            green key

 

Minderdan een jaar na de start van onze vakantiewoning ‘In de Vergetelheid’ behaalden wij met trots het internationaal keurmerk ‘De Groene Sleutel’

Dit keurmerk wordt toegekend aan milieuvriendelijke en duurzaam uitgebate toeristische accommodaties.

Ons vakantiehuis werd volledig zelf gebouwd met zin voor eenvoud en met natuurlijke en ecologische materialen zoals leem en FSC-hout.
De aandacht voor duurzaamheid ligt ons dan ook nauw aan het hart.
Door het voldoende isoleren van het huis werd er gedacht aan energiebesparend verwarmen. De zonnepanelen en zonneboiler dragen bij aan het ecologisch verhaal van het huis. Hiernaast gebruiken we waterbesparende douche en toilet, en bestaat de verlichtingen hoofdzakelijk uit spaarlampen en led. Het huisje werd afgewerkt met aandacht voor West-Vlaamse vergetelheid.

De onderhoudsproducten hebben allemaal een eco-label. Het afval wordt gesorteerd en/of gecomposteerd. We moedigen de gasten graag aan om de groene omgeving met respect te benaderen. En verwennen hen graag met eigenproducten uit de tuin en biobier van een lokale brouwer. 'In de Vergetelheid' kan het niet anders dan dat je kennismaakt met rust en kleine toevalligheden die in de tuin gebeuren.

Vakantie is genieten, ook hier in Vleteren. En dat met een toets van ‘bewust worden’…

Olivier en Leen

20170602 162228